МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Добри практики в Обединено училище „Христо Ботев“, с. Дъбница

И тази година месец декември беше изпълнен с редица инициативи за учениците от Обединено училище „Христо Ботев“, с. Дъбница. Редом с учебната дейност и ежедневните си задължения, те намериха време за много полезни и добри неща.
1. Месецът започна с традиционната кампания в помощ на обитателите на Дома за хора с психически и физически увреждания „Вяра, Надежда и Любов“ , с. Марчево. Изработени бяха картички, поставени бяха кутии с благотворителна цел, направи се необходимата разгласа в училището и селото.
Учениците подготвиха красиви подаръци – пакети, пълни с вкусни неща и играчки, подготвиха музикална програма и с нетърпение очакваха деня на срещата – 21 декември.
А хората от Дома ги чакаха. Те всяка година ги чакат и поглеждат през прозореца дали ще дойдат. И нашите ученици идват. И ще идват. Защото са с широки сърца и отворени души. И защото са обещали.
Попяха им, поднесоха подаръците, послушаха отново детски песнички, изпълнени от възрастни хора и си тръгнаха доволни и щастливи, че са свършили нещо голямо, без дори да го осъзнават напълно – стоплили са сърцата на своите приятели, за които други рядко се сещат.
И с обещанието, че пак ще дойдат!

2. На 20 декември учениците ни подготвиха нещо уникално за историята на училището. И му сложиха името „Коледна хоротека“. В двора на училището се изви най-дългото и най-емоционалното хоро, което сме виждали. Под надслов “Единни в многообразието“, те доказаха за пореден път, че взаимното уважение между етносите, единството, толерантността и приятелството винаги ще съжителстват в училището. 180 ученици, всички учители и служители и много родители изпитаха топлотата от отношенията си в този мразовит декемврийски ден.

3. Общинската благотворителна кампания „Подай ръка“ в помощ на децата сираци от община Гърмен също не остана без участието на нашите ученици и техните родители – майстори на кулинарни изделия. Експонатите, предложени от тях, бяха посрещнати с голям интерес на организирания базар. Всичко се продаде за броени часове и средствата, възлизащи на 465 лева, бяха внесени към общата сума за благородната кауза.

4. Учениците от клубовете по проект „Твоят час“, заедно с родителите, подготвиха много интересна изложба, която беше на разположение на всички гости на училището. Всички творби са на тема „Коледна приказка“ и привличат окото на посетителите със своята красота и фина изработка.

5. И накрая – Коледното тържество на 22 декември беше съчетание на радост, красота и осъществени идеи. Нищо не липсваше – новогодишни закачки, томбола, конкурси, снимки, подаръци. И, разбира се – Мис и Мистър Нова година!
Ние се гордеем с вас, скъпи ученици! Бъдете здрави! Весела Коледа и щастлива Нова година! Приятна ваканция!

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top