МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Награда за отбора по РОБОТИКА на НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев

Новосъздаденият отбор по РОБОТИКА на НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев е сред отличилите се и наградени екипи на второто издание на конкурса-изложение „Младежко техническо творчество”. Разработките бяха оценявани от жури с председател проф. инж. Георги Попов от ТУ – София. Форумът се проведе от 12 до 14 октомври в Горна Оряховица, а домакин на проявата бе Спортна зала „Никола Петров”.

Наградите бяха разпределени в три категории – училища, академични институции и индустриални фирми.
Наградите връчи зам. министърът на образованието Таня Михайлова. На церемонията присъстваха и заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева и началникът на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.

Присъдени бяха 6 поощрителни награди от по 500 лева. Те са за екип на ПГ МЕТТ – Шумен за „Роботи за обслужване на автоматизирани системи”; НПГ „Д. Талев” – Гоце Делчев за „Електронен пастир”; ПГЕЕ – Пловдив за „Метеорологичен дрон”; ПГ „Генерал Заимов” – Сопот за „Електронни устройства за промишлеността и за битови нужди”; СПГЕ „Джон Атанасов” – София за „Пълноценни решения на здравословни и екологични проблеми” ш ПГСГСТ – Чепеларе за „Електромобил”.

Отборът на НПГ „Д. Талев” – Гоце Делчев е петчленен и е съставен от ученици от 8, 9 и 11 клас. Учениците се обучават в специалностите Компютърна техника и технологии, Компютърни мрежи и Промишлена електроника с ръководител старши учител инж. Атанас Савов.

Младежкият технически форум и доброто представяне на НПГ са допълнителен стимул на учениците да разработват собствени иновативни проекти и да развиват допълнителни професионални умения.

 

Специалистите от БАН проявиха интерес към отбора на НПГ „Д. Талев” – Гоце Делчев и получиха покана за участие в съвместни проекти както и да посетят секция Роботика в Българска академия на науките.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top