МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Награждаване на отличените ученици в конкурса „Бог е любов“ от Благоевградска област

За поредна година Неврокопският митрополит Серафим награди отличените ученици в областния етап на националния конкурс „Бог е любов”. Награждаването се проведе на 21 юни в Митрополитския дом в Благоевград. Митрополит Серафим връчи грамоти и подаръци на децата класирани на първо, второ и трето място. В словото си към децата и родителите Негово Високопреосвещенство пожела да носят Божията любов в сърцата си и да я даряват на останалите хора. От името на Регионалното управление на образованието в Благоевград, децата поздрави  г-жа Текерска старши експерт по ОНГОР.          Специален поздрав към гостите отправиха и децата от Фолклорна група „Веселина” от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с ръководител г-жа Веселинка Боянова.

Тази година комисията отличи 54 творби в четири категории „Стихотворение”, „РазказЕсе”, „Рисунка” и „Приложно изкуство”, като участниците бяха повече от 150 от цялата Благоевградска област.  Конкурсът „Бог е любов” се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с епархии на Българската православна църква и се провежда в два етапа – регионален и национален. Тази година конкурсът се проведе за 16 път и домакин на националните лауреати бе Старозагорска Митрополия. От Благоевградска област на националния етап първо място спечелиха учениците: Мария Георгиева, VI клас, ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Борово, община Гоце Делчев в категория „РазказЕсе” и Симона  Господинова – V клас, 2 ОУ „Димитър Благоев“, Благоевград в категория „Приложно изкуство”.

Всички творби от разделите „Рисунка“ и „Приложно изкуство“ ще бъдат включени в изложба в подкрепа на прекрасната Криси, която се готви за операция в чужбина. Изложбата е позиционирана в Православния център на ул. „Тракия“ в Благоевград и всеки може да я разгледа и да подкрепи едно дете в борбата му с рака.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top