МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

„Нашето хоби е да събираме върхове, езера и водопади“ – с това интересно хоби, могат да се похвалят участниците в клуб „Пирински стражи“ към Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев

Членовете на единствения действащ ученически туристически клуб, създаден на територията на община Гоце Делчев, притежаващ своя идентичност, име, устав и символи – клуб  „Пирински стражи“, за пореден път доказват, че са ненадминати в своята дейност.

Туристите изготвиха своите отчети за приключенията си из красивите български планини, в които е включена информация за изкачените планински върхове, посетените езера и водопади в България.

Зашеметяващ е техният брой – 35 изкачени върха в Пирин, Рила, Родопите, Славянка, Витоша, Врачанския балкан; 44 посетени езера в Пирин и Рила; 51 водопада в Пирин, Рила и Родопите.

Много са посетените културно-исторически и природни обекти, сред които пещера Ухловица в Родопите, Агушеви конаци – архитектурен и художествен паметник от национално значение от 1964 г. в с. Могилица, Байкушевата мура в Пирин, Самуиловата крепост, изворът на река Арда и мн. други.

Участията в национални походи и спечелени призови места в областни, национални и международни конкурси за литературно творчество, изобразително изкуство, фотография, екодизайн, носят още по-високо самочувствие на туристите. Участвайки в три последователни години в най-големия туристически поход в Европа – Националния туристически поход „По стъпките на Ботев и неговата чета“ Козлодуй – Околчица, Пиринските стражи станаха единствените участници от община Гоце Делчев, които печелят 5 призови места – 2 първи и 1 второ за дисциплина и 2 трети за художествена самодейност, което е и прецедент в ученическата туристическа история на Гоце Делчев.

Докосвайки се до планината, дишайки чист въздух, създавайки трайни приятелства, развивайки своята двигателна и физическа култура, придобивайки изключително полезни знания, младите туристи все по-добре се грижат за своето и чуждото здраве, разбирайки важността от водене на здравословен начин на живот и опазване на природата.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top