МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Областно награждаване на участниците в XVI-ия конкурс „Бог е любов“

  За поредна година всички участници от Неврокопска епархия в конкурса „Бог е любов“ бяха наградени. В неделя осма след Възкресение Христово, когато празнуваме Петдесетница в Митрополитския дом в Благоеград се състоя и самото награждаване. Десетки бяха децата, придружавани от свои близки дошли от различни краища на епархията. Те бяха поздравени и наградени лично от свещеник Стоян Бербатов, г-жа Екатерина Текерска, представител на РУО Благоевград и г-жа Мирела Кючукова, координатор в Православен информационен център и преподавател по предмета „Религия“ в благоевградски училища.

  Децата, които са заели първите места в конкурса на местно ниво бяха удостоени с грамоти, но награди имаше за всички уастници. И тази година ученици от Неврокопска епархия спечелиха първи места и при оценяването на националното ниво. Анна Кючукова от Благоевград и Елеонора Добрева от гр. Петрич.
„Бог е любов“ е конкурс, организиран от Българската Православна Църква съвместно с Министерството на образованието и науката. В него могат да участват ученици от 1-ви до 12-и клас. Категориите, в които могат да се изявяват децата са: Проза (разказ или есе), Поезия, Приложни изкуства и Рисунка. Конкурсът се провежда в два етапа.
В първия етап участието е по общини, райони и области, като ученическите творби се изпращат до съответния регионален инспекторат на образованието, като областна комисия определя първите три произведения от отделните видове творби по възрастови групи. Във втория етап заелите първи места ученически произведения от отделните направления и възрастови групи се изпращат от регионалния инспекторат по образованието до МОН, дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“. След което национална комисия класира ученическите произведения по направления и възрастови групи.
Тазгодишната церемония по награждаването се проведе в Троянския манастир „Успение Богородично“, като организационен домакин на събитието бе РУО – Ловеч.

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top