МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Отбелязване на 130 години от рождението на патрона и 120 години от създаването на IV основно училище „Димчо Дебелянов“, Благоевград

2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ „Димчо Дебелянов“, Благоевград. Навършват се 130 години от рождението на патрона  и 120 години от създаването на училището.

Тържественият патронен празник на 28.03.2017 г. бе отбелязан с викторина, посветена на живота и делото на нежния лирик Димчо Дебелянов, с участието на ученици от 5.-7. клас, подготвени от учителя по история и цивилизации Таня Алмишева. Официални гости бяха Ивайло Златанов, началник РУО Благоевград, Методи Попов, началник на отдел ОМДК, родители.

Празникът продължи с поднасяне на цветя пред паметника на Дебелянов в двора на училището и рецитал по негови стихове, изнесен от ученици от 6.-7. клас под ръководството на учителя по български език и литература Нина Воденичарова и завърши с концерт с участието на мажоретен състав с ръководител Росица Чаушева и група за народни танци с ръководител Силвия Иванова, създадени по проект „Твоят час“, вокална група „Щурче“ и състав по класическа китара с ръководител Васил Миленков, второкласниците от класа на Ели Димова, пленили публиката с „Чуй ме, Дилмано“.

Още за отбелязване на юбилейната 2017 година в 4.ОУ „Димчо Дебелянов“ -Благоевград прочетете тук

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top