МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

ПГИ „Иван Илиев“ – гр. Благоевград с награда от ХХII Международен панаир на учебните предприятия „ТФ ФЕСТ 2019”

На 18 и 19 април  2019 г. в гр. Пловдив се проведе  ХХII  Международен панаир на учебните предприятия „ТФ ФЕСТ 2019”, организиран от Центъра на учебно-тренировъчните фирми в средните училища в България.

Във форума участваха 117 предприятия от  България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия.  Моделът на учебно-тренировъчните предприятия като иновативен и близък до практиката метод на обучение, създава възможност за дефиниране и гарантиране на стандарти за качество в образованието, като в същото време е изключително интересен и полезен за учениците и те влагат много желание, енергия и хъс в работата си.

ПГИ „Иван Илиев“ – гр. Благоевград беше представена от две учебни предприятия –  „Мейк ит шайн“ ООД с предмет на дейност „Търговия с био козметика“  и  учебна оптика „Фешън гласис“ ООД.  Ръководител на двете учебни предприятия  е старши учител Илияна Папукчиева-Иванова, а морална подкрепа на участниците по време на панаира оказа заместник-директорът по учебната дейност в ПГИ, г-жа Гергана Деренцева.

В продължение на два дни бъдещите мениджъри представиха дейността на своите учебни предприятия, водиха преговори, сключваха сделки, изготвяха финансови разчети.  Младите предприемачи  демонстрираха отлични знания и умения в областта на икономиката и бизнеса, администрацията и чуждите  езици.

 В рамките на ХХII  Международен панаир на учебните предприятия се проведоха различни конкурси: за най-добър щанд; за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уебсайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма-ментор, Мис и Мистър ТФ ФЕСТ 2019, награда на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт и учебна агенция за приходите и много други.

УП „Фешън гласис“ ООД получи грамота в категория “Изряден данъкоплатец”, а  Василена Маркова  от УП „Мейк ит шайн“ ООД, под наставничеството на г-жа Цветелина Узунова – учител по счетоводни дисциплини, зае второ място в конкурса “Млад счетоводител”.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top