МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

ПРАЗНИК НА РУСКАТА КУЛТУРА

На 10 май 2019 година се проведе областният етап на VІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“.

Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, с подкрепата на:Националния Дворец на децата, Синдиката на българските учители, Община Казанлък и съдействието на Фонд „Русский мир и Министерство на образованието и науката.

В Благоевград съорганизатори на фестивала са РУО – Благоевград и Образцово народно читалище “Никола Вапцаров-1866». Приветствие към участниците отправи г-жа Любка Стоименова – старши инспектор в РУО.

„Тази година Фестивалът е посветен на 74-тата годишнина от Победата над хитлерофашизма“ – каза в приветственото си слово Юлиян Гошев, зам.-председател на Национално Движение Русофили и председател на движението в Благоевград. По думите му, основната цел на инициативата е популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.

Участниците във фестивала бяха от цялата област Благоевград, разпределени в четири възрастови групи. Учениците бяха категорични, че изучават с удоволствие руския език, който е много близък до българския, но и доста специфичен. Според тях, има нужда от подобни инициативи, защото любовта към руския език, ражда и отношение към руската култура.

Всяко от децата получи похвален лист за участие, а заелите първо място във всяка категория продължават участието си и ще представят Благоевград в зоналния етап на Фестивала, който ще се проведе в град София на 01.06.2019.

Да поздравим победителите и им пожелаем достойно представяне!

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top