МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Проект „Часът на родителя – заедно за всяко дете“

В Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев стартираха дейностите по проект „Часът на родителя – заедно за всяко дете“ по НП “Заедно за всяко дете”, Модул „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“. Проектът, разработен от Невена Гушкова – логопед и Мария Калинова – педагогически съветник, е насочен към добри практики за взаимодействие с родителите.

През месец декември 2018 г. се проведе първата „Работилница за родители“. Водещ и лектор бе психологът Младен Владимиров. Темата  „Училище за родители. Ефективна комуникация – как да повлияем/ насърчим позитивното общуване между родители и ученици“ вдъхнови участниците, които изразиха желание за участие в срещи и обучения, които предстоят по проекта. Идеята за създаване на „Училище за родители“ е стъпка напред към приобщаване и привличане на родителите към училищната общност като партньори и приятели в процеса на взаимодействие с техните/нашите деца.

Почти 50 родители с много позитивизъм и вдъхновение участваха в тренингите и получиха полезни съвети за родителството, за преодоляване на притеснения и тревоги, влиянието на възрастните, приятелството и изграждането на взаимно доверие и уважение.

Всеки от участниците получи сертификат за участие и не скри удовлетворението си, както и споделените положителни емоции.

Скъпи родители, благодарим Ви, че сте важна част от училищната общност!

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top