МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Средно училище „Св.св.Кирил и Методий”, с.Сатовча, е единственото българско училище, удостоено с най-високото отличие – Европейски езиков знак 2017

Наградата е предоставена от Европейската комисия по образование, гр.Брюксел и Центъра за развитие на човешките ресурси, гр.София, която се присъжда за иновативни проекти в областта на чуждоезиковото обучение.

На 30.11.2017 г., от 10.00 часа, в зала „Преслав” на хотел „Хемус”, гр.София се проведе Национална церемония за връчване на национални сертификати и европейски награди по програма „Еразъм+” и дейност „eTwinning”.

Европейският езиков знак е инициатива на Европейския cъюз за популяризиране на чуждоезиковото обучение. Той е въведен от Европейската комисия, Главна дирекция “Образование и култура”, във връзка с публикуваната през 1995 година Бяла книга “Живот и обучение: по пътя към едно обучаващо се общество”. Призивът на Комисията е всеки гражданин на съюза да може да общува най-малко на три езика.

Наградените училища получават правото да използват логото на “Европейския езиков знак” в своята кореспонденция или при публикации и се включват в базата данни на Европейската комисия.

Наградата e посвeтена на 145 годишнината от основаването на училище в село Сатовча.

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език, директор по европейски проекти във Френски Алианс, гр.Благоевград и Координатор на проекта

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top