МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

ТИЙМБИЛДИНГ ПОД НАДСЛОВ „НАШЕТО УЧИЛИЩНО СЕМЕЙСТВО“

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИ ПО ИКОНОМИКА „ИВАН ИЛИЕВ“ – БЛАГОЕВГРАД

РЕАЛИЗИРА                                                                  

ТИЙМБИЛДИНГ ПОД НАДСЛОВ „НАШЕТО УЧИЛИЩНО СЕМЕЙСТВО“, ПОСВЕТЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЕМЕЙСТВОТО – 15 МАЙ,

ОРГАНИЗИРАН ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“ –

МОДУЛ „ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ С РОДИТЕЛИТЕ

Педагогическите изследвания показват, че в съвременното училище все по-ясно се наблюдава анонимност на общуването. Именно поради тази причина, ние от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград, се включихме в тази Национална програма. Основна ни цел бе подобряване на взаимоотношението между семейството и училището като се фокусирахме върху изграждането на отношения на доверие и сътрудничество между учители, родители и ученици. В тази връзка основните ни цели са: да създадем условия за разширяване на сътрудничеството между родителите, учителите и учениците с оглед синхронизиране на усилията за личностно и професионално развитие на подрастващите и да засилим интереса и на родителите към бъдещи партньорски взаимоотношения с училището.

В мероприятието участваха 8 ученици от осми, девети, десети и единадесети клас с техните родители и представители на гимназията –госпожа Нина Стоицова – заместник-директор, госпожа Гергана Деренцева – заместник-директор, госпожа Гергана Гошева – учител по икономически дисциплини, госпожа Денислава Костадинова – учител по икономически дисциплини и класен ръководител, госпожа Биляна Дончева – учител по физическо възпитание и спорт, класен ръководител и организатор проектни дейности и госпожа Маргарита Илиева – библиотекар и организатор проектни дейности.

Мероприятието протече в два дни – 11 и 12 май 2019 г. в хотелски комплекс „Кабей“ – с. Усойка. За участниците бяха подготвени и реализирани игри на доверието, игри за подобряване на комуникацията, забавни конкурси – игра „Попитай, а аз ще кажа“, игра „На лов за легенди и съкровища“, кулинарно състезание по определени теми, танцов конкурс. На победителите бяха раздадени награди.

Всеки участник попълни анкета, с която изрази своето мнение относно проведеното мероприятие. Всички бяха единодушни, че първоначалните им очаквания са надминали представите им за това какви отношения могат да съществуват между учители, родители и ученици.

Родителите са на мнение, че такива мероприятия трябва да се организират няколко пъти в годината и то във всяко едно училище. Те имаха възможността да споделят помежду си страховете относно това дали правилно възпитават децата си, да разменят житейски опит, да общуват повече с учителите. Но най-вече да бъдат заедно с децата си в една нетрадиционна среда – да учат заедно, да се състезават заедно, да творят заедно, да се забавляват заедно. Някои от тях видяха децата си в различна светлина и това ги направи горди родители, успели като такива в нелекия път на

възпитанието.

Учениците също бяха удовлетворени от участието си в тиймбилдинга. Те намериха нови приятели, опознаха учителите си, сближиха се още повече с родителите си. Децата споделят, че с радост ще се включват отново в такива дейности, защото това променя облика на училището като институция и го прави много по-привлекателно.

За госпожа Костадинова – млад учител и класен ръководител, това е пътят към опознаване и разрастване на „Нашето училищно семейство“. Самата тя споделя, че е придобила опит, който ще й бъде от изключителна ползва в по-нататъшната й практика и че с радост ще организира такива мероприятия.

След закриването на тиймбилдинга и връчването на сертификати на участниците, родителите споделиха, че очакват нови такива предизвикателства. Те заявиха открито своето желание да се включват активно в училищния живот, да споделят преживяното и с други родители и пожелаха и за в бъдеще да се организират такива мероприятия.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@rio-blg.com
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top