МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Ученици на ПГИ „Иван Илиев“ участваха в инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България

Инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“ се проведе на 07 ноември 2019 година. Тя се радва на голям успех в над 100 държави по целия свят. В България се провежда за 18-та поредна година. Над 400 компании, институции и неправителствени организации разкриха близо 1000 позиции, за които кандидатстваха 2800 младежи.
Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.
За разпределението по фирми учениците попълват автобиография и мотивационно писмо, като посочват своите знания и умения и професионална насоченост. Компаниите получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден. Чрез тази симулативна трудова борса на Джуниър Ачийвмънт, учениците придобиват и тренират уменията си да представят своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени за летни стажове.
От ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград бяха одобрени 56 ученици, с консултиращи учители Илиана Кадурина /35 ученици/, Гергана Узунова /14 ученици/, Емилия Шаренска /5 ученици/ и Карамфила Стойкова /2 ученици/.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top